GREMO K SV. MAŠI

KAKO GREMO PO NOVEM K SV. MAŠI - 14

Na sveto mašo se pripravimo. Pogledamo ponudbe in se odločimo, katero sveto mašo bomo obiskali. Uro pred sveto mašo se postimo, zato da bi lahko prejeli duhovno obhajilo. Se mašno oblečemo. Ne moreš k maši v pidžami ali v trenerki. Za družino pripravimo stole, ker to ni gledanje katerekoli oddaje, ampak je maša. Se pokrižamo z blagoslovljeno vodo. Če nimamo kar z navadno vodo, da se spomnimo krsta.Ko je čas držo stojimo, sedimo in klečimo, kadar je treba. Kar govori ljudstvo skupaj glasno odgovarjamo. Poberemo miloščino. Božji dar kliče k temu, da tudi sami darujemo. Ministranti lahko ministrirajo vsaj z zvonjenjem, če je pri hiši kakšen zvonček. V družini si podamo roke pred obhajilom

/molitev pred obhajilo/
Jezus, verjamem, da si navzoč v Najsvetejšem zakramentu. Zahvaljujem se Ti za Tvojo ljubezen do mene, ki si mi jo izkazal s svojo smrtjo na križu. Želim Te ljubiti bolj kakor vse drugo, predvsem pa Te želim sprejeti v svojo dušo. Ker Te ne morem prejeti zakramentalno, Te prosim, da prideš k meni duhovno: prosim Te, da vstopiš v moje srce in prebivaš v njem.

/zahvala po obhajilu/

Hvala, Jezus, za to duhovno obhajilo, hvala za Tvoj objem, hvala za to duhovno združitev s Teboj. Ne dovoli, da bi se ločil od Tebe, ampak mi pomagaj, da ostanem v Tebi.

Duhovno obhajilo lahko pospremimo z zahvalami, ki jih izrečemo  na glas. Pri blagoslovu sprejmemo blagoslov z glasnim »amen«. Spremljamo zaključno pesem in še sami kaj zapojemo. Po maši posedimo ob družinski mizi, popijemo kaj všečnega, pojemo kaj vitaminov ali sladkega. Si povemo kaj nam je bilo všeč. Kaj bomo za Jezusa storili v življenju. Naredimo selfi, nekaj narišemo ali napišemo. Pošljemo župniku sporočilce (lahko selfi) in ali SMS tistim s katerimi navadno poklepetamo pred cerkvijo.  Potem se lahko spet preoblečemo v domače cunje. Seveda je tudi spremljanje svete maše med kuhanjem kosila boljše kot nič, a če si boste vzeli čas za Gospoda, boste imeli toliko boljši občutek, da je kakšen dan, kakšna ura drugačna od drugih. 

Prihajajoči mašni nameni

Prihajajoči dogodki

Župnije Ravne na Koroškem, Kotlje in Strojna

Župnije Ravne na Koroškem,
ŽupnijaKotlje
Župnija Strojna
Stara ulica 14
2390 Ravne na Koroškem
tel.  02 620 26 70
Za informacije glede spletne strani nas kontaktirajte na zu.ravne@rkc.si

Kontakt

Tel.: 02 620 26 70
E-mail: zu.ravne@rkc.si
TRR: 02470-0253755810

V nujnih primerih pokličite na mobilni telefon!

  • Edvard Vajda, župnik,
    GSM: 041 388 268

Župnijska pisarna na Ravnah

odprta:

  • v ponedeljek in torek od 9.00 do 11.00
  • vsak dan po sv. maši

/sv. maše so ob 19.00, v sredo ob 7.30; v mesecu maju ob 18.30; v zimskem času ob 18.00/

Župnija Ravne na Koroškem, Kotlje in Strojna © 2020 | Spletna agencija Si-TEAM