ROJAKU TONIJU ŠTEKLU V SLOVO

V torek, 20.12.2022, smo se v cerkvi sv. Egidija s sveto mašo
in nato s pogrebnim obredom pri Barbari poslovili od rojaka, duhovnika Tonija Štekla.

Slike-poglej

Elizabeta Hudrap se je v imenu Ravenčanov tako poslovila: 
        Ko si pred 53-leti izrekel svoj »tukaj sem«, si svojo novo mašo daroval v tej domači cerkvi. Bil si med 34 srečneži iz mariborske škofije, ki so odgovorili na božji klic. Tvojega novomašnega slavja smo se mnogi z veseljem udeležili, napolnili smo prostor pred cerkvijo. Pri pripravi novo mašnega slavja smo z zagnanostjo sodelovali. Nadvse vesel in ponosen je bil tedanji župnik gospod Jaroš.
        Dočakal si tudi zlato mašo. Na prvo nedeljo v septembru, ko obhajamo lepo nedeljo, god farnega zavetnika, svetega Egidija, smo slavili tvoj zlati jubilej. Tudi tega slavja, se je naša župnija iskreno veselila in se nanj zavzeto pripravljala. Hvaležni smo ti, da si ostal zvest svojemu poslanstvu, prav tako hvaležni Bogu, da ti je dal dočakati ta dan. Takrat smo ti zaželeli, naj ti Bog podari še mnogo let darovati sveto mašo. Podaril ti je dobre tri lete, samo Božja previdnost ve, zakaj tako.

        V času priprave na dogodek božične skrivnosti, se je tvoj življenje izteklo in dočakal si rojstvo za večno življenje, odšel si v objem tistega, kateremu si zvesto služil. Naj ti bo Gospod bogat plačnik za vse, kar si v svojem življenje dobrega storil, tudi za našo, svojo rojstno župnijo.

Ravenski župljani

Spomnimo se ga v molitvi!