ORATORIJ 2021

 

  Od 23. do 27. avgusta je na Ravnah in v Kotljah potekal oratorij, počitniški program za otroke, ki ga organizira župnija. Letošnji osrednji lik je bil lani razglašen za blaženega Carlo Acutis. Otroci so preko zgodbe, ki so jo vsak dna zaigrali animatorji,  spoznali njegovo življenje.         Carlo je umrl 12. oktobra 2006, star 15 let, vendar ga je cerkev prepoznala za svetnika. Na njegovo priprošnjo se je v Braziliji zgodil čudež, zato je dosegel prvo stopnjo svetništva. Njegova zgodba se je otrok in mladih animatorjev zelo dotaknila.
        Program je bil pester: dvig zastave, petje himne, bansi, molitve v cerkvi, kateheze, delavnice, orientacijski pohod v Kotljah, sprehod do parka na Ravnah, družabne, štafetne in seveda vodne igre, skupne malice in kosila. Sodelovalo je 9 animatorjev, ki so bili v veliko pomoč voditeljici Mariji Prikeržnik in g. župniku Ediju Vajda pri izvedbi.

        Hvala tudi vsem ostalim, ki so pripomogli, da se je 36 otrok imelo res lepo, da je bilo zanje poučno in zanimivo. Glasbeno delavnico je izvedla ga. Zala Dvoršek, ga. Jelica Sovič jih je navdušila s kaligrafsko pisavo in s skromnim darilcem, starši so pomagali, da smo spoznali hišne ljubljenčke. Foto Ocepek je naredil skupinsko fotografijo za vsakega. Za dobro hrano pa so poskrbeli: Marjan in Jožica Rupreht, Katica Prelog, gostišče Delalut, Hermine wech in bistro Punkt. Za izvedbo programa je prispevala tudi občina Ravne. Župnija je z veseljem in veliko odgovornostjo organizirala počitniški program, hvala staršem za zaupanje.
                                                                                                                                                                                                    Marija Prikeržnik