SVETOPISEMSKI MARATON 2021

    Od 23. do 29. januarja je spet potekalo vseslovensko nepretrgano branje Svetega pisma. Zaradi trenutne situacije in ukrepov je bilo po spletu.
    Naslov letošnjega svetopisemskega maratona Med vami bom hodil (3 Mz 26,12) je v ožjem smislu obljuba, ki jo je Bog dal Izraelu, da bo »On njihov Bog in oni njegovo ljudstvo«.
    Tudi v naši župniji smo že osmič pripravil mini maraton v soboto, 23. januarja, in smo prebirali Izaijevo knjigo. Brali so člani biblične skupine in bralci beril, razvrstilo se nas je 14.     Brali smo v živo v cerkvi. Po župnikovem blagoslovu smo v štirih urah prebrali 49 poglavij. Pri izvedbi smo morali upoštevati vse ukrepe, zato bralci nismo imeli poslušalcev. Mogoče pa so nekateri ob tem času brali Sveto pismo doma.
    Zakaj beremo Sveto pismo? Papež Frančišek je zapisal: »Brez Gospoda, ki nas uvaja, ni mogoče doumeti Svetega pisma. Prav tako pa ostane brez Svetega pisma tudi poslanstvo Jezusa in njegove Cerkve v tem svetu nedoumljivo.«
    Mogoče je prav, da se vsak kristjan vpraša, kakšno mesto ima v mojem Življenju prebiranje Božje besede in kako še posebej v teh izrednih razmerah prepoznavam moč našega Boga. Beseda ni le črka na papirju, ampak je to On, ki nas vodi skozi življenje.

                                                                                                                                                                                                    Slavica Pristavnik