Župnijska cerkev je posvečena sv. Urhu, ki goduje 4. julija.

Najpomembnejši zgodovinski dogodek za cerkev sv. Urha na Strojni je nedvomno njena posvetitev, ki se je zgodila 7. maja 1848 po rokah blaženega Antona Martina Slomška. V njeni dolžini 23 m, širini 7 m in višini 8 m cerkev zaznamuje preprost romanski slog.

Poslikave Alojzija Pronegga iz Arnfelsa na Štajerskem krasijo cerkev že iz leta 1904. Na stropu najdemo 4 evangeliste, sv. Roka, sv. Antona, na loku pa freska Marijinega Vnebovzetja.

Baročni glavni oltar sv. Urha  je leta 1774 izdelal Jožef Gotlib Reinner iz Velikovca. Njegova zadnja obnova je iz leta 1910, ko ga je renoviral mojster Goleš iz Pliberka. Nad osredinim kip sv. Urha je upodobljena Marija v slavi z mnogimi angeli. Na levi strani je kip sv. Janeza Krstnika, na desni sv. Jakoba, apostola.

Tudi stranska oltarja sta baročno delo. V levem Marijinem oltarju srečamo kip sv. Helene ter sv. Magdalene. Desni Jožefov oltar spremljata kipa neznanih mučencev.

V zvoniku sta dva zvonova, eden težak okoli 100 kg, drugi je bil nabavljen leta 1940, težak 350 kg. Tri večje zvonove je vzela prva svetovna vojna.