Dogodki - Ravne na Koroškem

Galerija slik - klikni

        Od 23. do 27. avgusta je na Ravnah in v Kotljah potekal oratorij, počitniški program za otroke, ki ga organizira župnija. Letošnji osrednji lik je bil lani razglašen za blaženega Carlo Acutis. Otroci so preko zgodbe, ki so jo vsak dna zaigrali animatorji,  spoznali njegovo življenje.         Carlo je umrl 12. oktobra 2006, star 15 let, vendar ga je cerkev prepoznala za svetnika. Na njegovo priprošnjo se je v Braziliji zgodil čudež, zato je dosegel prvo stopnjo svetništva. Njegova zgodba se je otrok in mladih animatorjev zelo dotaknila.
        Program je bil pester: dvig zastave, petje himne, bansi, molitve v cerkvi, kateheze, delavnice, orientacijski pohod v Kotljah, sprehod do parka na Ravnah, družabne, štafetne in seveda vodne igre, skupne malice in kosila. Sodelovalo je 9 animatorjev, ki so bili v veliko pomoč voditeljici Mariji Prikeržnik in g. župniku Ediju Vajda pri izvedbi.

        Hvala tudi vsem ostalim, ki so pripomogli, da se je 36 otrok imelo res lepo, da je bilo zanje poučno in zanimivo. Glasbeno delavnico je izvedla ga. Zala Dvoršek, ga. Jelica Sovič jih je navdušila s kaligrafsko pisavo in s skromnim darilcem, starši so pomagali, da smo spoznali hišne ljubljenčke. Foto Ocepek je naredil skupinsko fotografijo za vsakega. Za dobro hrano pa so poskrbeli: Marjan in Jožica Rupreht, Katica Prelog, gostišče Delalut, Hermine wech in bistro Punkt. Za izvedbo programa je prispevala tudi občina Ravne. Župnija je z veseljem in veliko odgovornostjo organizirala počitniški program, hvala staršem za zaupanje.
                                                                                                                                                                                                    Marija Prikeržnik

 

 

 

SVETOPISEMSKI MARATON 2021

    Od 23. do 29. januarja je spet potekalo vseslovensko nepretrgano branje Svetega pisma. Zaradi trenutne situacije in ukrepov je bilo po spletu.
    Naslov letošnjega svetopisemskega maratona Med vami bom hodil (3 Mz 26,12) je v ožjem smislu obljuba, ki jo je Bog dal Izraelu, da bo »On njihov Bog in oni njegovo ljudstvo«.
    Tudi v naši župniji smo že osmič pripravil mini maraton v soboto, 23. januarja, in smo prebirali Izaijevo knjigo. Brali so člani biblične skupine in bralci beril, razvrstilo se nas je 14.     Brali smo v živo v cerkvi. Po župnikovem blagoslovu smo v štirih urah prebrali 49 poglavij. Pri izvedbi smo morali upoštevati vse ukrepe, zato bralci nismo imeli poslušalcev. Mogoče pa so nekateri ob tem času brali Sveto pismo doma.
    Zakaj beremo Sveto pismo? Papež Frančišek je zapisal: »Brez Gospoda, ki nas uvaja, ni mogoče doumeti Svetega pisma. Prav tako pa ostane brez Svetega pisma tudi poslanstvo Jezusa in njegove Cerkve v tem svetu nedoumljivo.«
    Mogoče je prav, da se vsak kristjan vpraša, kakšno mesto ima v mojem Življenju prebiranje Božje besede in kako še posebej v teh izrednih razmerah prepoznavam moč našega Boga. Beseda ni le črka na papirju, ampak je to On, ki nas vodi skozi življenje.

                                                                                                                                                                                                    Slavica Pristavnik

Romanje na goro 2020

Kljub slabi vremenski napovedi se je v soboto,11. julija, zbralo nekaj romarjev treh župnij Ravne, Kotlje in Strojna v najvišje ležeči cerkvi na Slovenskem na Uršlji gori.
Ob godi sv. Benedikta, zavetnika Evrope, smo prosili naj nam sv. Benedikt in sv. Uršula izprosita, da bi si znali vzeti čas za duhovnost, za Boga, za molitev in se vedno trudili za ravnovesja med »Ora et Labora«, med »Moli in dela«. Te tri besede so povzetek redovnega pravila, ki jih je sestavil sv. Benedikt. Kajti skladno povezovanje dela in molitve je ideal krščanskega prizadevanja za popolnost ali izpolnjevanje božje volje.
                                                                                                                sv. Benedikt in sv. Uršula – prosita za nas!

Galerija slik - klikni

Otroci so spremljali junaka Petra Klepca, kako je iz šibkega in revnega zrasel v močnega in bogatega z vero v srcu.
Na poti mu je priskoči na pomoč Bog, ki mu da nadnaravno moč.
Od Petra Klepca so se učili, da lahko vsak od Boga prejme moč: moč odpuščanja, moč spoznanja, moč prošnje, moč ljubezni, moč, da pomagamo.
Oratorij je potekal skupaj za vse tri župnije, udeležilo se ga je 35 otrok, za katere je skrbelo 10 animatorjev.
V času oratorija so se otroci odpravili na misijon po ravenskih ulicah, kjer so predstavili himno oratorija in druge pesmi.
Poleg delavnic so se razveseli vodnih in kmečkih igre.
Bilo je lepo. Zahvaljujemo se vsem donatorjem za hrano in kakršno koli drugo pomoč.

katehistinja Marija

Galerija slik - klikni

Župnije Ravne na Koroškem, Kotlje in Strojna

Župnije Ravne na Koroškem,
ŽupnijaKotlje
Župnija Strojna
Stara ulica 14
2390 Ravne na Koroškem
tel.  02 620 26 70
Za informacije glede spletne strani nas kontaktirajte na zu.ravne@rkc.si

Lokacija

Kontakt

Tel.: 02 620 26 70
E-mail: zu.ravne@rkc.si
Ravne ne Koroškem - TRR: 0247 0025 3755 810
Kotlje - TRR: 0247 0008 9427 528
Strojna - TRR: 0247 0025 3956 697

V nujnih primerih pokličite na mobilni telefon!

  • Edvard Vajda, župnik,
    GSM: 041 388 268

Župnijska pisarna na Ravnah

odprta:

  • v ponedeljek in torek od 9.00 do 11.00
  • vsak dan po sv. maši

/sv. maše so ob 19.00, v sredo ob 7.30; v mesecu maju ob 18.30; v zimskem času ob 18.00/

Župnija Ravne na Koroškem, Kotlje in Strojna © 2020 | Spletna agencija Si-TEAM