34. nedelja med letom - Jezus Kristus, Kralj vesoljstva

Poglej - beri -razmisli - živi...
    
Praznik Kristusa, kralja vesoljstva nas s svojim sporočilom izziva, vznemirja, vabi nas, da vstopimo v kraljestvo resnice in življenja, v kraljestvo svetosti in milosti, v kraljestvo pravičnosti, miru in ljubezni. Vabi nas, da bi s Kristusom kraljem stopali po poti resnice, svetosti, pravičnosti, miru in ljubezni. Zdi se, da nas kristjane to vabilo ne vleče, ne vznemirja, kajti s Kristusom kraljevati, pomeni služiti, se darovati bližnjim.
    Na to vabilo se s težavo odzovemo, kajti nenehno podlegamo skušnjavi, da bi bili nad drugimi, da bi gospodovali nad drugimi, zato se nam zdi vabilo Kristusa kralja: "kdor hoče postati velik med vami, naj bo vaš strežnik in kdor hoče biti prvi med vami, naj bo vaš služabnik", nerazumljivo, nesprejemljivo in se na vabilo ne odzovemo.
    Praznik Kristusa kralja, nas želi opozoriti, da Njegovo kraljevanje ni kraljevanje moči, oblasti, Kristusovo kraljevanje ni kraljevanje nasilja, ne zapovedovanja, ne ukazovanja, temveč je kraljevanje služenja bližnjim, služenja ubogim, zapostavljenim, bolnim, ...
    Kristusovo kraljevanje je kraljevanje ljubezni, ki ne razglaša svojih obljub, svoj napuh, svojo mogočnost na tiskovnih konferencah, ampak se razodeva s križa, junaško koraka po kraljevski poti ljubezni, ki se ne ustraši udarcev, krvi, zasmeha, smrti - samo da prinese korist ljubljenemu.
    To je božje kraljevanje. Ne sila, ne moč, ne obvladovanje ljudi, temveč služenje ljudem. Bog se izniči za nas. Bog pozablja nase. Bogu nobena stvar ni prenizka, noben človek nevreden, noben izhod ni tako pod njegovo častjo, da se nebi sklonil. Božja ljubezen se ne ustraši ničesar.
    Praznik Kristusa kralja vesoljstva, nam razkriva vso krščansko modrost, "služi bližnjemu z ljubeznijo". Mojo vero, moje krščanstvo postavlja na preizkušnjo in me vprašuje: ali stopam po poti ljubezni v krogu svoje družine, sorodnikov, sosedov, sodelavcev, krogu domače župnije, … Vprašuje me po konkretnem služenju: z rokami, z nogami, z glavo...

 

Župnije Ravne na Koroškem, Kotlje in Strojna

Župnije Ravne na Koroškem,
ŽupnijaKotlje
Župnija Strojna
Stara ulica 14
2390 Ravne na Koroškem
tel.  02 620 26 70
Za informacije glede spletne strani nas kontaktirajte na zu.ravne@rkc.si

Kontakt

Tel.: 02 620 26 70
E-mail: zu.ravne@rkc.si
Ravne ne Koroškem - TRR: 0247 0025 3755 810
Kotlje - TRR: 0247 0008 9427 528
Strojna - TRR: 0247 0025 3956 697

V nujnih primerih pokličite na mobilni telefon!

  • Edvard Vajda, župnik,
    GSM: 041 388 268

Župnijska pisarna na Ravnah

odprta:

  • v ponedeljek in torek od 9.00 do 11.00
  • vsak dan po sv. maši

/sv. maše so ob 19.00, v sredo ob 7.30; v mesecu maju ob 18.30; v zimskem času ob 18.00/

Župnija Ravne na Koroškem, Kotlje in Strojna © 2020 | Spletna agencija Si-TEAM